Koncert Sarajevske filharmonije
0

Gitarista Jure Cerkovnik u Sarajevu 12. januara

Sarajevo-x.com
Jure Cerkovnik
Jure Cerkovnik
Dobitnik specijalne nagrade na Sarajevo International Guitar Festivalu 2011. godine Jure Cerkovnik nastupit će sa Sarajevskom filharmonijom na koncetru 12. januara.

Nakon izuzetno uspješnog Novogodišnjeg koncerta, orkestar Sarajevke filharmonije u mjesecu januaru priređuje još jedan jedinstven koncert za svoju publiku.

U četvrtak 12. januara u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 20 sati, prvi put uz Sarajevsku filhamoniju nastupit će gitarista iz Slovenije Jure Cerkovnik. Sarajevskoj publici će se predstaviti izvedbom popularnog Aranjuez koncerta Joaquina Rodriga, jedne od najljepših klasičnih kompozicija za gitaru i orkestar, inspirisane predivnim vrtovima kraljevske palate u Aranjuezu.

Pored specijalne nagrade koju je osvojio na Sarajevo International Guitar Festivalu 2011. godine, dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada na takmičenjima u Sloveniji, Italiji, Njemačkoj, Austriji itd. U klasi je svjetski poznatih i uglednih gitarista.

Orkestrom Sarajevske filharmonije diriguje maestro Ralf Kircher iz Austrije, nosilac "Chivas Baton" dirigentske nagrade za izvanredan doprinos na polju muzike i dirigovanja u Evropi. Posljednjih godina je stalni gostujući dirigent Sarajevske filharmonije.

Rezervacija i kupovina ulaznica može se izvršiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo od 09:00 do 12:00 i od 16:00 do 19:00 sati ili na e-mail: [email protected] Više informacija na www.saph.ba