U Domu mladih
644

Genijalni Zoran Kesić nasmijao sarajevsku publiku pričom o Husi Ćesiru i poskupljenju ćevapa

Piše: L. K.
Popularni beogradski TV voditelj i humorista Zoran Kesić večeras je, u svom elementu, napravio sjajnu atmosferu i nasmijao publiku Doma mladih u Sarajevu sa šalama i komentarima o događajima iz privatnog života, ali i javne sfere. Jedna od priča koja se istaknula je i ona o Husi Ćesiru i napadu na kamermana.

Podsjetimo, predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na fotografa Žurnala Adija Kebu. Čitav napad zabilježen je na kameri, a lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović stao je u odbranu Ćesira kazavši kako on nije napao kamermana, već kameru.

Cijelu situaciju je, dakle, u svom stilu prokomentarisao Kesić.

"Huso Ćesir je napao kamermana. Ustvari, on je napao kameru. Nije dakle, napao čovjeka. Sad svaki političar mora da se utrkuje u osudi Huse Ćesira. Naravno da ćemo i mi osuditi svaki vid nasilja, ali tražimo da javnost uvidi u drugu stranu. Je li kamera prva provocirala Husu Ćesira? Jeste", rekao je Kesić.

Dodao je kako se na snimku vidi provokacija crvene lampice sa kamere, te titranje oka Huse Ćesira koji je umalo "obnevidio" i koji "ne zna gdje udara".

"Je li kamera snimajući Husinu firmu ugrozila osnovno pravo svake firme? Tačnije svake Ćesirove firme, da posluje bez uplitanja kamera i javnosti. Diskretno, a uspješno. U ime najboljih prijateljskih, čuj mene stranačkih, odnosa sa javnim preduzećima i institucijama", nastavio je Kesić kojem se u tom momentu približio fotograf sa fotoaparatom, te je Kesić dodatno nasmijao publiku približavajući se fotografu i mašući prstom.

Kesić je osim toga komentarisao i informaciju u prvoj bh. povorci ponosa, novu postavu tročlanog Predsjedništva u BiH, pljuvanje i bitnost pljuvanja, ali i one najaktuelnije teme poput poskupljenja ćevapa u Sarajevu. Publiku nije ostala uskraćena ni nezaobilazne priče o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a spominjao se i austrijski kancelar Sebastian Kurz.