Djeca u potrazi za identitetom
0

Gegić završio rad na predstavi "Časna griješnica"

FENA
Šemsudin Gegić
Šemsudin Gegić
Reditelj Šemsudin Gegić završio je rad na autorskoj predstavi "Časna griješnica" oko koje je okupio studente Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, Dramske akademije Tuzla te Akademije likovnih umjetnosti Tuzla.

Kako je kazao Gegić u izjavi Feni, u ovoj predstavi je pozorišnim jezikom tematizirano pitanje djece čije su majke silovane u zadnjem ratu i koja su u potrazi za svojim identitetom.

Riječ je o djeci koja žive u domovima za djecu bez roditeljskog staranja ili su usvojena.

U predstavi se koriste i elementi dokumentarnog filma (koji je dio autorovog istraživačkog rada dugog 15 godina) i drame.

Pretpremijera predstave bit će upriličena 22. jula u Goraždu na Festivalu prijateljstva, a premijera na sceni Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu u septembru.

U predstavi igraju Ajla Hamzić i Staša Dukić (studentice IV godine ASU Sarajevo). Inspicijent i producent je Rusmir Efendić, a za audio/video je zadužen Jadran Ibrulj (odsjek produkcije Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli).

Dizajn predstave uradila je Adisa Vatreš s Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, dok je izbor muzike sačinila Zrinka Andrejaš.