{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Galerija "Preporod" - promotor Sarajeva

F
9.9.2013. u 10:33
1
0
Galerija "Preporod" - promotor Sarajeva
1
Galerija "Preporod" - promotor Sarajeva
Galerija "Preporod" u protekloj godini realizovala je 20 značajnih izložbi.
Kako se navodi u saopštenju iz Galerije ona nije samo puki izložbeni prostor nego i aktivan sudionik u kulturnom životu grada Sarajeva .

Tako Galerija Preporod kroz izlagački program, promociju i prezentaciju projekata i umjetnika omogućava direktnu komunikaciju sa publikom i kritikom.

"U ovoj godini smo realizovali značajne izložbe, druge su u pripremi. Jedan od projekata ove Galerije je i Internacionalna umjetnička kolonija "Sarajevo 2013“, koja se organizuje prvi put u Sarajevu, navodi se u saopštenju iz Galerije Preporod.

Održat će se u prostoru Gazi Husrev-begovog Hanikaha u Sarajevu od 10. do 19. septembra. Želimo na ovaj način promovisati grad Sarajevo i njegovu okolinu, te učiniti dostupnim ljepote našeg područja kao inspiraciju umjetnika raznih profila. Bogata zaostavština građevine iz tog perioda.

Na taj način će zaustaviti vrijeme na svojim djelima i pokazati svu raskošnu ljepotu građevina koje su temelji današnjeg Sarajeva. Učestvovat će 25 umjetnika, slikara i umjetničkih fotografa. Pozvani su umjetnici iz više zemalja: Turska, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Holandija, Velika Britanija, Egipat i Bosna i Hercegovina. Nastala djela ovom prilikom obogatit će fundus Galerije Preporod. Jedan dio djela bit će uručen našim sponzorima, koji su pomogli pri realizaciji ovog projekta.

Planirana je i Izložba djela nastalih u ovom periodu, gdje će biti dodijeljena i priznanja umjetnicima, učesnicima kolonije. Izložba će biti otvorena od 18. do 30. septembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: