U 18 sati
51

Galerija Mak: U srijedu otvorenje izložbe Zorana Milišića "Ogledala mene"

V. K.
Izložba Milišića poziva na ujedinjenje i šalje snažnu poruku
Izložba Milišića poziva na ujedinjenje i šalje snažnu poruku
U Galeriji Mak, Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u srijedu 17. februara u 18 sati bit će upriličeno otvorenje izložbe fotografija autora Zorana Milišića pod nazivom "Ogledala mene"(Mirrors of Me).

Na izložbi će biti prikazano 45 radova. Autor Milišić će predstaviti snažne portrete lica migranata koji žive u uslovima ispod ljudskog dostojanstva, ali i portrete običnih ljudi sa drugih dijelova naše planete.

Kako ističu u najavi iz galerije Mak, izložba Milišića poziva na ujedinjenje i šalje snažnu poruku.

"Za razliku od fotografija čiji je fokus na grotesknosti uslova u kojima migranti žive, ova serija predstavlja poziv svima nama da osjetimo jedni druge duboko u sebi i usudimo se krenuti na jedno snažno i transformirajuće iskustvo unutrašnje spoznaje. Izložba poziva na ujedinjenje i šalje snažnu poruku. Jedan svijet. Jedna porodica. Jedna vrsta. Jedna vjera – humanost", stoji u najavi.

Zoran Milišić je rođeni Sarajlija. Godine 1993. migrirao je u Australiju gdje je postao uspješan IT stručnjak. Fotografijom se bavi od rane mladosti i međunarodno je nagrađivan fotograf.

Zoran Milišić
Zoran Milišić

Milišić koristi digitalnu i analognu fotografiju, ali analogne objektive radi vjerodostojnosti prenošenja energije sadašnjeg trenutka u 2D format fotografije.

Posljednjih 20 godina bavi se kineziologijom kao prirodnom i neinvazivnom metodom liječenja. Svakodnevno uspješno radi sa ljudima primjenjujući svoja znanja iz ove oblasti ali i kao Mohanji Acharya i Mai-Tri praktičara.

Izložba Zorana Milišića bit će otvorena za posjetioce sve do 24. februara.