|

Galerija "Mak": Sutra otvaranje izložbe "Od ideje do realizacije"

Galerija "Mak": Sutra otvaranje izložbe "Od ideje do realizacije"
0
F
FENA
7.11.2007. u 13:10
0
komentara
0

dijeljenja
Galerija "Mak": Sutra otvaranje izložbe "Od ideje do realizacije"
Galerija "Mak" Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH nastavit će svoj godišnji izložbeni program sutrašnjim otvaranjem postavke "Od ideje do realizacije" magistra arhitektonskih nauka i urbanizma Sabrije Bilalića.
Autor izložbe Sabrija Bilalić, inače zaposlen na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, kazao je za Agenciju Fena da ovom postavkom želi dati retrospektivni prikaz projekata na kojima je radio, što će obuhvatiti projektirane i izvedene objekte.

Riječ je o objektima koji se uglavnom nalaze na području Sarajeva, ali će biti dat prikaz i onih rađenih na području drugih kantona, kao što su Zeničko-dobojski i Tuzlanski kanton. Tu su i dva projekta rađena van Bosne i Hercegovine – u Sloveniji i na Kosovu.

Bilalić pojašnjava kako naziv izložbe upućuje na to da će postavkom biti predočen razvojni put projekta – od crteža do nastanka objekta te oni projekti koji su još u fazi realizacije. Postavka će biti popraćena i odgovarajućim fotografijama izgrađenih objekata.

Izložbu će u 19.00 sati otvoriti profesor na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu Emir Fejzić, dok je tekst u pratećem katalogu napisao akademik profesor Zlatko Ugljen.

Sarajevska će je publika moći pogledati do 15. novembra.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.