Kultura
89

Galerija Brodac pretvorena u "mjesto zločina", 200 gostiju na izložbi "Present Perfect"

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sarajevska Galerija Brodac u četvrtak je ugostila italijanskog umjetnika Fabija La Faucija koji je otvorio izložbu slika pod nazivom "Present Perfect".

Oko 200 ljubitelja kulture prisustvovalo je otvorenju prve solističke izložbe ove neobične galerije, ali i prva koja za gosta ima međunarodnog umjetnika.

Na poseban način, posjetitelji su odigrali važnu ulogu u samoj postavci i to kroz Faucijev rad koji potiče posmatrača da postane dijelom mjesta zločina.

"Present Perfect je glagolsko vrijeme koje se koristi u engleskom jeziku da se izrazi nešto što se desilo u neodređenom vremenu prije sadašnjosti, te se još uvijek dešava il je nedavno završeno, ali nastavlja imati utjecaj na sadašnjost. 'Present Perfect' je također naslov koji je umjetnik Fabio La Fauci izabrao za svoju samostalnu izložbu u galeriji Brodac u Sarajevu.

Počevši s ove tačke, publika je informisana da se nešto već desilo i da se moglo desiti negdje: u galeriji, u životu umjetnika, u vrijeme kada su se djela proizvodila. To je tačno onaj osjećaj koji se stvara kada gledamo na djela ove izložbe", saopćeno je iz Galerije.

Izložba će trajati do 22. septembra u periodu od 12 do 21 sat.