|

Galerija B. Smoje velikom izložbom obilježava osmu godišnjicu

Galerija B. Smoje velikom izložbom obilježava osmu godišnjicu
6
Klix.ba
29.1.2013. u 16:15
1
komentara
6

dijeljenja
Galerija B. Smoje velikom izložbom obilježava osmu godišnjicu
Sarajevska galerija "Boris Smoje" u Radićevoj ulici u subotu 2. februara obilježava punih osam godina postojanja i djelovanja. Mjesto koje je počelo kao mali galerijski prostor izraslo je u jednu od društvenih i kulturnih institucija Sarajeva koja je kroz svojih osam godina postojanja dala priliku mnogim umjetnicima da pokažu svoj rad.
Godišnjicu će galerija "B. Smoje" obilježiti velikom izložbom djela nekih od najvećih bh. umjetnika pa će posjetitelji imati priliku da vide radove Mice Todorović, Ljube Laha, Ede Numankadića, Admira Mujkića, Branka Subotića, Vasiljevića, Marijana Kockovića, Brdarića, Zaimovića, Tomislava Kuzmanovića, Mikulića, Spasojevića... Iz Galerije pozivaju prijatelje umjetnosti i dobrog druženja na otvaranje izložbe i proslavu u subotu 2. februara u 20.00 sati.

Od osnivanja Galerije izlagali su tu kako mladi umjetnici kojima je to bila prva šansa da se pokažu, do onih mnogo iskusnijih koji su predstavili svoj rad i od kojih su mladi imali priliku učiti. Galerija "Boris Smoje" izrasla je i u mjesto susreta na kojem se okupljaju sarajevski slikari, fotografi, novinari i pisci i mjesto u kojem su se rađale mnoge ideje i iz kojeg su krenuli brojni projekti.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...