Nižu uspjehe
29

Gala koncertom "Broadway-West End mjuzikli 80." iMTM obilježava petu godinu rada

Klix.ba
Gala koncertom "Broadway-West End mjuzikli 80.", koji će biti održan 23. februara u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo bit će obilježena petogodišnjica uspješnog rada iMTM-a koji je proteklih godina producirao mjuzikle "Briljantin", "Footloose", "Prljavi ples", "Annie" i "Flashdance".

Predstave su od 2013. godine igrane u Narodnom pozorištu Sarajevo, Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Bosanskom kulturnom centru Sarajevo i HKD Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu, a pogledalo ih je više od 10.000 posjetitelja.

"Gala koncertom na kojem će biti izvedeni najljepši songovi iz navedenih produkcija krunisat ćemo petogodišnji rad na polju produciranja popularnih djela svjetskog repertoara muzičkog teatra i prisjetiti se najsjanijih trenutaka iz svake dosadašnje predstave koju smo realizirali. Sada već davne 2013. godine napravili smo prve korake, a sama činjenica da smo istrajali do danas je veliki uspjeh. Mjuzikli su uistinu najkompleksnija pozorišna forma, ali iMTM će nastaviti s produciranjem sličnih materijala, stoga krajem tekuće godine planiramo i novu produkciju", kazala je Alma Ferović-Fazlić, direktorica iMTM.

Ansambl izvođača gala koncerta "Broadway-West End mjuzikli 80." čine umjetnici iz originalnih glumačkih podjela i muzičkog benda među kojim su solisti: Aida Mušanović Arsić, Irma Mulić, Ina Hamzić, Nikolina Vujić, Ajsela Zoronjić, Negra Čičić, Narcis Zečić, Alen Hadžić i Tarik Mulaomerović, kao i sopranistica Opere NPS-a Melisa Hajrulahović Tomić. Muzički bend čine akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović, bubnjar Amar Češljar, bas gitarista Dinko Šimunović i gitarista Mišo Čirko.

Kao specijalni gosti na koncertu će nastupiti djeca iz originalne podjele mjuzikla "Annie" koji je u saradnji s agencijom McCann Sarajevo i Narodnim pozorištem Sarajevo premijerno izveden u junu 2016. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, a već je najavljeno da će ovaj mjuzikl svoju obnovu imati tokom 2019. godine sa novom podjelom djece u glavnim ulogama. Vizuelni identitet koncerta osmislila je Agencija Komitet.

Koncert se realizira u koprodukciji sa BKC Sarajevo a realizaciju su podržali Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo. Karte možete kupiti na blagajni BKC-a.