Festival Studio Teatra
19

FuckUp Night u Zenici: Reper Frenkie i poznati bh. glumci govorili o usponima i padovima

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Adnan Hamidović Frenkie, Zlatan Školjić, Ivana Vojinović i Faketa Salihbegović-Avdagić bili.su govornici FuckUp Night događaja koji je održan u Zenici u četvrtak navečer.

Još jedno izdanje FuckUp Night događaja u sklopu kojeg uspješne bh. ličnosti pričaju o svojim usponima i padovima u životu, održano je sinoć u sklopu festivala Ljetne večeri Studio Teatra.

Ovo izdanje FuckUp Night-a bilo je posvećeno kulturi tako da su govornici bili iz svijeta muzike i teatra.

Pred gostima u Domu armije u Zenici prvi je govorio glumac Bosanskog narodnog pozorišta Zlatan Školjić koji je ispričao svoj put do dasaka koje život znače, prijemnim ispitima, glumačkim neuspjesima, ali na kraju i uspjesima i ulogama u nagrađivanim bh. predstavama i filmovima.

Druga govornica bila je svima poznata glumica, donedavno i radijska voditeljica Ivana Vojinović koja je javnosti poznata po ulogama iz bh. serija, ali i svom stand up-u koji je, nakon mnogo padova, koje je ona ispričala publici, ugledao svjetlo dana.

Faketa Salihbegović-Avdagić, glumica ansambla BNP-a Zenica, ili "majka" mnogih glumaca, prisutnima je govorila o svom putu do glume, prvom prijemnom ispitu, amaterskom pozorištu, ulogama u bh. serijama kao što je "Viza za budućnost", ali i saradnji sa drugim bh. glumcima i ulogama u bh. filmovima.

Posljednji govornik koji je s oduševljenjem dočekan na ovom izdanju FuckUp Night-a bio je Adnan Hamidović Frenkie.

Iako je imao veliku tremu i teško se snalazio u javnom obraćanju javnosti, imao je šta poručiti.

"Lakše bi mi bilo da imam neki beat u pozadini, ali i ovo će biti još jedan moj FuckUp za neki novi naredni FuckUp", kroz smijeh je kazao Frenkie.

U obraćanju prisutnima govorio je i putu na rep sceni, svojim pjesmama, ali i posljednjem albumu na kojem se nalazi pjesma u kojoj pjevaju njegove kćerke što mu je, kako kaže, najdraža pjesma u karijeri.

Publiku je interesovao i njegov put na Umru i obavljanje vjerskih obreda u Mekki i Medini na što je odgovorio da je zbog posla obišao cijeli svijet, ali da je bila i želja i volja i obaveza njegova kao čovjeka da obavi Umru nakon čega se osjećao najposebnije.

Govornici su nagrađeni velikim aplauzima, a nakon događaja imali su vremena i za druženje i fotografisanje sa svima.

U sklopu Ljetnih večeri Studio Teatra do sada su odigrane dvije predstave na otvorenom i to "Gidionov čvor" u režiji Selme Alispahić, a u produkciji Scene MESS, Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja Intermezzo, a u srijedu navečer predstava koja ove godine postaje punoljetna "Državni lopov".

Festival kulture do sada je posjetilo više od 500 posjetilaca.