{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Frankfurt: Izložba fotografija "Zaboravljene izbjeglice u BiH" od 4. do 11. oktobra

F
1.10.2012. u 19:45
0
1
Frankfurt: Izložba fotografija "Zaboravljene izbjeglice u BiH" od 4. do 11. oktobra
0
Frankfurt: Izložba fotografija "Zaboravljene izbjeglice u BiH" od 4. do 11. oktobra
Philipp von Recklinghausen
U frankfurtskoj crkvi sv. Pavla (Frankfurter Paulskirche) 4. oktobra Merhamet će u saradnji s Društvom za ugrožene narode iz Njemačke otvoriti autentičnu izložbu fotografija o teškim prilikama u izbjegličkim kampovima u srcu Evrope.
Otvorenje izložbe fotografija "Zaboravljene izbjeglice u Bosni i Hercegovini" bit će u četvrtak, 4. oktobra, u 18.00 sati u svečnoj dvorani (Kaisersaal des Römers) frankfurtske Vijećnice, a potom u 19.00 sati izložba u crkvu sv. Pavla (Paulskirche) u Frankfurtu na Majni.

Izložbu će otvoriti Nargess Eskandari-Grünberg, zadužena za integraciju pri gradskoj Upravi grada Frankfurta, prof dr. Christian Schwarz-Schilling, bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH i specijalni predstavnik EU za BiH, te Tilman Zulch, generalni sekretar Društva za ugrožene narode iz Göttingena.

Izložba će biti otvorena do 11. oktobra.

Potom će biti prikazana u Minhenu (München), Berlinu, Bonu (Bonn), Drezdenu (Dresden) i Lajpcigu (Leipzig).

"Nezaboravne fotografije, na kojima su autori Philipp von Recklinghausen i Cornelia Suhan zabilježili duboku bijedu i beznađe, zapravo su vapaj za pomoć", kaže Tilman Zülch, generalni sekretar Društva za ugrožene narode, navodi se u pozivu na otvorenje izložbe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: