Kino Meeting Point
0

Fotograf Damir Šagolj održao predavanje u okviru WARM festivala

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Damir Šagolj, proslavljeni fotograf i dobitnik Pulitzerove nagrade, jučer je održao predavanje u kinu Meeting Point u Sarajevu u okviru kojeg je govorio publici o svom dosadašnjem radu te svojoj izložbi "Through the Looking Glass - First 25 Years".

Naime, od 10. do 19. jula će na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu biti postavljena prethodno navedena izložba fotografija Damira Šagolja te je on ovom prilikom sa sarajevskom publikom razgovarao o umjetničkoj i novinskoj fotografiji te o savremenim izazovima s kojima se susreću fotografi.

Ovaj događaj je organiziran u okviru WARM festivala čije je ovogodišnje izdanje jučer zatvoreno, a ovaj događaj na jednom mjestu okuplja ratne izvještače, fotografe, akademike, mlade ljude, umjetnike, kako bi kroz jednu jedinstvenu platformu govorili o konfliktima i ratovima u cijelom svijetu.

Organizator ovog festivala je WARM, međunarodna fondacija koja se bavi savremenim svjetskim konfliktima i koja je posvećena ratnom izvještavanju i ratnoj umjetnosti, kao i historiji, te izgradnji memorije. Fondacija je posvećena i promociji mladih talenata i njihovoj edukaciji.