{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Filmske projekcije posvećene Narandžastoj alternativi u SARTR-u

22.10.2012. u 14:41
0
0
Filmske projekcije posvećene Narandžastoj alternativi u SARTR-u
0
Filmske projekcije posvećene Narandžastoj alternativi u SARTR-u
U ponedjeljak 22. oktobra i utorak 23. oktobra, s početkom u 18:30 sati, svi posjetioci Centra društvenih aktivnosti Sarajevskog ratnog teatra u sklopu izložbe posvećenoj Narandžastoj alternativi, imat će priliku pogledati dva dokumentarna filma: "Patuljci idu u Ukrajinu" i "Major ili Revolucija patuljaka".
Večeras, u 18:30 sati, svi posjetioci Centra društvenih aktivnosti će moći pogledati film "Patuljci idu u Ukrajinu", iz 2003. godine, u trajanju od 56 minuta, a u režiji Mirosława Dembinskog. Film prati dešavanja u Ukrajini u vrijeme Narandžaste revolucije, njenu povezanost sa Narandžastom alternativom i Majorom, kao inspiracijom za djelovanje, te veliku simboličnu inicijativu provedenu u Ukrajini, u znak otpora režimu, koja je obuhvatila čitavu zemlju..inicijativu pletenja velikog narandžastog šala.

U utorak, također od 18:30 sati, u istom prostoru, bit će prikazan dokumentarni film "Major ili Revolucija patuljaka" iz 1989. godine, u trajanju od 40 minuta. Režiju za ovaj film potpisuje poznata poljska režiserka dokumentarnih filmova Maria Zmarz-Koczanowicz.

Ulaz na sve projekcije je slobodan, a prikazivanje filmova su omogućili organizatori izložbe.

Izložba "Narandžasta alternativa" je otvorena za posjetioce do 25. oktobra 2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: