Kultura
0

Filmovi "Kung Fu Frka" i "Stranputica" u sarajevskim kinima

NINA
Tokom 11. Sarajevo Film Festivala, Art Company nastavlja novu filmsku sezonu redovne kinodistribucije s dva hita Open Air programa, a u pitanju su hongkongška akcijska komedija “Kung Fu Frka” i urbana komedija “Stranputica”.

Film “Kung Fu Frka” autora Stephena Chowa na najbolji mogući način spaja tradicionalni hongkongški akcijski film s novim valom akcijskih komedija, i to je jedan od najvećih razloga zašto je postigao nevjerojatan uspjeh u kinima širom svijeta sa zaradom od gotovo 100 miliona dolara.

Sa druge strane “Stranputica” je najnovije rediteljsko ostvarenje mladog američkog autora Alexandera Paynea, kojem je ove godine posvećen program Tribute To 11. SFF-a, a koji je i jedan od najvećih gostiju Festivala.

Romantična komedija s primjesama drame početkom ove godine pokupila je svu silu nagrada kritičarskih udruženja, Zlatnih globusa i ostalih filmskih nagrada u Americi i svijetu, a svoj je slavodobitni put završila osvajanjem Oscara za Paynea i njegovog kolegu Jima Taylora.

“Kung Fu Frka” prikazivat će se od 25. augusta do 7. septembra u kinu Imperijal u terminima od 18 i 20.15 sati, dok će “Stranputica” boraviti na repertoaru kina Apolo samo šest dana od 26. do 31. augusta u redovnim terminima od 18 i 20.30 sati.