Kultura
0

Filmovi 12. SFF-a i pred publikom u Novom Sarajevu i Goraždu

Sarajevo-x.com | SFF
Direkcija Sarajevo Film Festivala intenzivno radi na pripremama 12. izdanja Festivala koji će se održati od 18. do 26. avgusta 2006. godine. Dok selektori programa već posjećuju prve filmske smotre u svijetu, Direkcija Sarajevo Film Festivala radi i na planu širenja SFF na druge općine Bosne i Hercegovine.

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra u proteklom periodu posjetio je Općinu Novo Sarajevo i Općinu Goražde gdje je sa čelnicima ovih općina razgovarao o oblicima saradnje u narednom periodu.

Tokom susreta sa načelnikom Općine Novo Sarajevo Željkom Komšićem, Mirsad Purivatra je dogovorio da se već naredne godine u okviru 12. Sarajevo Film Festivala na području ove općine održavaju projekcije filmova iz Dječijeg i Heineken Open Air programa. Obzirom na uspjeh i veliku posjetu Porodičnog dana koji je prvi put organizovan na 11. Sarajevo Film Festivalu kao prateći sadržaj Dječijeg programa, dogovoreno je da se naredno druženje namijenjeno porodici održi na području Općine Novo Sarajevo, tačnije u ambijentu Vilsonovog šetališta koje će moći primiti i nekoliko hiljada mališana i njihovih roditelja.

Kada je riječ o Općini Goražde, čiji stanovnici sve više pokazuju interesovanje za filmsku umjetnost, Mirsad Purivatra je u razgovoru sa načelnikom Mustafom Kurtovićem dogovorio održavanje projekcija filmova sa Sarajevo Film Festivala na području ove općine. Time će Goraždani dobiti priliku da vide ostvarenja Dječijeg i Heineken Open Air programa u vrijeme održavanja 12. Sarajevo Film Festivala.

Podsjećamo, Sarajevo Film Festival do sada je realizovao veoma uspješnu saradnju sa Općinom Novi Grad Sarajevo i Općinom Travnik zahvaljujući čemu je publika u tim općinama imala priliku vidjeti projekcije filmova iz Dječijeg i Heineken Open Air programa, ali i upoznati neke od gostiju 11. Sarajevo Film Festivala.