Travnik
1

Filmom "U zemlji krvi i meda" otvoren program Operacije kino

FENA
Filmom "U zemlji krvi i meda" rediteljice Angeline Jolie pred prepunom dvoranom Centra za kulturu u Travniku sinoć je zvanično otvoren program Operacije kino.

Istaknuvši zadovoljstvo zbog nastavka suradnje, i ponovnog susreta s Travničanima, s obzirom na to da je nakon dvije godine Operacija kino ponovo u Travniku, prisutne je pozdravila menadžerica ovog projekta Ena Đozo, saopćeno je iz SFF-a.

Đozo je predstavila filmove koje će travnička publika imati priliku pogledati, kao i ostale aktivnosti planirane u okviru projekta Operacije kino u Travniku.

Prije zvaničnog otvaranja programa, u Centru za kulturu Travnik upriličena je i projekcija filma "Koko i duhovi" za travničke osnovce.

U Centru za kulturu, nakon noći otvaranja travnička publika imat će priliku večeras pogledati film "Čuvar" reditelja Johna Michaela McDonagha.

U subotu će u okviru programa za najmlađu publiku biti prikazan film "Koko i duhovi" Daniela Kušana, a u okviru programske cjeline Punk Cinema bit će održana radionica sa Srđanom Šarencom.

Film "Tajni život kućnih pomoćnica" Tate Taylor na programu je također u subotu.

U nedjelju će najmlađa publika pogledati fantastično animirano ostvarenje "Auti 2" Johna Lassetera i Brada Lewisa, a program će biti zatvoren filmom "Sevdah za Karima" reditelja Jasmina Durakovića, koji će se i predstaviti publici nakon projekcije.

Operacija kino je filmsko-obrazovni program koji Sarajevo Film Festival realizira u saradnji s Transylvania International Film Festivalom, Sofia International Film Festivalom i Istanbul International Film Festivalom, a uz podršku Media Mundus EU.

Projekt je nastao radi razvoja filmske umjetnosti u BiH i lakšeg pristupa filma široj publici, što kao krajnji cilj ima povratak kina u našu svakodnevnicu.