Film U zemlji krvi i meda dobra promocija BiH

F
FENA
23.12.2011. u 15:31
0
8
Film U zemlji krvi i meda dobra promocija BiH
0
Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Bećirović primio je danas glumce iz filma U zemlji krvi i meda Zanu Marjanović, Vanesu Glođo, Borisa Lera i Ermina Sijamiju.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com

Bećirović je istakao da je film jedan od najboljih načina da se predstavi jedna zemlja.

"Vi ste promocijom BiH u svijetu nastavili niz uspješnih filmskih projekata. Želim vjerovati da će u skorijoj budućnosti država i svi njeni izabrani zvaničnici postati svjesni značaja kvalitetnog predstavljanja države te da će svako na svoj način doprinijeti ostvarivanju tog zajedničkog cilja i vašeg stvaralaštva", rekao je Bećirović.

Zahvaljujući na prijemu u PSBiH gosti su naglasili da je ovakva podrška od velikog značaja i za glumce i film, ali također i za cijelu javnost.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com

" Ako su u inostranim medijima i vrlo pozitivnim kritikama glumci filma U zemlji krvi i meda predstavljeni prvenstveno kao bosanskohercegovački umjetnici, mnogo nam znači osjećaj da uživaju podršku vlastite države i njenih institucija", istakli su glumci.

Bećirović je dodao da je bh. društvu neophodan intenzivan rad na promjeni shvaćanja kulture kao dijela javne potrošnje i na njenom pozicioniranju kao jednog od ključnih faktora ekonomskog i socijalnog razvoja.

"Potrebno je raditi na promjeni shvaćanja kulture i situirati je kao investiciju od posebnog društvenog interesa radi budućeg kulturnog, socijalnog i ekonomskog razvoja", kazao je Bećirović.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: