{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Film "Ostavljeni" neće biti prikazan na SFF-u

S
25.7.2011. u 14:30
0
15
Film "Ostavljeni" neće biti prikazan na SFF-u
0
Film "Ostavljeni" neće biti prikazan na SFF-u
Projekcija igranog filma "Ostavljeni" koja je bila planirana za nedjelju 24.07. naveče u sklopu SFF-a, u programu BH film koje organizuje Udruženje filmskih radnika Bosne i Herecegovine i SFFje otkazana.
Razlog otkazivanja je neslaganje reditelja Adis Bakrača da se film prikaže.

Reditelj Bakrač smatra da Upravni odbor Udruženja filmskih radnika Bosne i Hercegovine ne radi u interesu bosanskohercegovačke kinematografije, da je Udruženje privatizovano i da se zloupotrebljava za interese pojedinaca u Upravnom odboru Udruženja.

Kao potvrdu svojih navoda Bakrač navodi i posljednju odluku Upravnog odbora Udruženja da za najuspješniji bosanskohercegovači film u protekloj godini proglasi dokumentarni film "Selo bez žena" koji nije bosanskohercegovački.

Radnja nagrađenog filma se dešava u južnoj Srbiji, a Upravni odbor Udruženja mu dodjeljuje nagradu "Ivica Matić" za promociju bosanskohercegovačke kinematografije.

Producent Almir Šahinović: "Ovakve odluke Upravnog odbora Udruženja filmskih radnika Bosne i Hercegovine ne nanose smo štetu bh. filmskim autorima već i svim bh. filmskim radnicima koji učestvuju u proizvodnji domaćih filmova, kao i državnim institucijama koje podržavaju bosanskohercegovačku kinematografiju."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: