{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Film 'Čuvari noći' na Venecija film festivalu

F
FENA
23.7.2008. u 12:51
0
1
Film 'Čuvari noći' na Venecija film festivalu
0
Film 'Čuvari noći' na Venecija film festivalu
Dugometražni film "Čuvari noći" scenariste i reditelja Namika Kabila uvršten je u program 23. Međunarodne sedmice kritike (Settimana Internazionale della Critica) u okviru 65. Venecija film festivala.
Međunarodna sedmica kritike održat će se u sklopu 65. Venecija film festivala od 27. augusta do 6. septembra, a pored "Čuvara noći" u ovom programu bit će prikazano još šest filmova iz svijeta.

Kako je ovo prvi dugometražni film reditelja Kabila on će se naći i u konkurenciji za nagradu Luigi de Laurentiis koja se dodjeljuje za najbolji debitantski film u svim programima festivala.

Film "Čuvari noći" nastao je u produkciji Centra za savremenu umjetnost Sarajevo - SCCA/pro.ba.

Uloge u filmu ostvarili su Vahid Piralić, Milan Pavlović, Haris Alić, Belma Lizde-Kurt, Mediha Musliović, Alban Ukaj kao i reditelj Kabil. Direktor fotografije je Vladimir Trivić, scenografkinja i kostimografkinja Sanja Džeba, šminkerica Vesna Trogrančić, te montažer Timur Makarević. Producentica filma je Amra Bakšić Čamo.

Film "Čuvari noći" podržan je od Federalnog ministarstva kulture i sporta, Kantonalnog ministarstva kulture i sporta, Fondacije za kinematografiju, te Fonda Goteborg Film Festivala, saopćio je Centar za savremenu umjetnost Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: