Sarajevo
0

Festival vizuelnih umjetnosti "4 Tuned Cities"

FENA
Iz Fondacije Kriterion za srijedu najavljuju početak festivala vizuelnih umjetnosti pod nazivom "4 Tuned Cities". Sarajevo je treći grad koji će ugostiti ovaj jedinstveni festival.

Projekt "4 Tuned Cities" realiziraju četiri organizacije u četiri grada: Balkan Buro-Amsterdam Holandija, Dit' e Nat'-Priština Kosovo, Lokomotiva-Skoplje Makedonija i Kriterion-Sarajevo Bosna i Hercegovina.

Cilj festivala "4 Tuned Cities" je predstaviti kulturnu scenu četiri grada- Amsterdama, Prištine, Sarajeva i Skoplja, i na taj način povezati Amsterdam, kao jedan od poznatih kulturnih centara zapadne Evrope s balkanskim gradovima Prištinom, Sarajevom, Skopljem i obratno. Približit će umjetnike jedne drugima i pružiti im priliku da ostvare kontakt i saradnju.

Program festivala "4 Tuned Cities" obuhvata - filmski program svakog od dana festivala u prostoru Akademije scenskih umjetnosti; - DJ Partije, 25. i 27. novembra u klubu Podroom, a u okviru kojeg će nastupati sjajna DJ postava: Toni Dimitrov, Audioo InFunktion, DJ Toton i Monsieur Jacques & Clemens;

  • Workshop - The Zine Caravan, posljednjeg dana festivala, a u okviru kojeg će odabrani učesnici kreirati jedan Zine i predstaviti rezultat zajedničkog kreativnog rada;

  • Flea market, koji će biti održan 25. novembra u prostoru bivšeg kina Tesla, a budućeg kina Kriterion na koji su pozvani svi koji žele prodati ili zamijeniti nešto od svojih starih ili stvari koje im više ne trebaju;

  • izložba - Creative Cities, Artistic Towns and Fantastic Villages bit će otvorena posljednjeg dana festivala, 27. novembra u prostoru galerije 10 m².

Festival će trajati do 27. novembra, a bit će održan na različitim lokacijama u gradu i predstavit će raznovrstan program sarajevskoj publici.

U okviru ove putujuće izložbe bit će predstavljeni radovi mnogih mladih autora iz ova četiri grada, a ulaz na događaje u okviru programa festivala je slobodan, saopćeno je iz Kriteriona.