{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Festival savremene umjetnosti "arTz" otvoren u ateljeu "Ismet Mujezinović"

F
2.6.2015. u 09:47
63
1
Festival savremene umjetnosti "arTz" otvoren u ateljeu "Ismet Mujezinović"
63
Radionicama u Međunarodnom ateljeu "Ismet Mujezinović" te otvaranjem dvije izložbe jučer je u Tuzli počeo Festival savremene umjetnosti "arTz".
Radionice pod nazivima "Film production I" i "Film production II" vodili su Ognjen Tomić, BAFTA pobjednik i Richard Edwards, Shooting P/D & Editor, uvaženi gosti Festivala, koji su samo za ovu priliku doputovali iz Ujedinjenog Kraljevstva.

U ateljeu "Ismet Mujezinović" otvorene su i dvije izložbe - "Fotografija portreta" internacionalnog karaktera, te samostalna izložba radova Herberta Gmeinera.

Publiku je pozdravio direktor Festivala Rusmir Krdžalić, a potom Robert Andrejaš uime Asocijacije za umjetnićku fotografiju BiH i Foto kino kluba Tuzla.

Riječi dobrodošlice prisutnima je uputila i direktorica British Councila BiH Larisa Halilović i direktor Međunarodne galerije portreta Tuzla Dženan Jusufović.

Festival je otvorio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je podvukao pozitivan stav o Festivalu.

U Narodnom pozorištu Tuzla potom je održana tuzlanska premijera filma "Finding family" Ognjena Tomića.

Filmske radionice bit će održane i danas pod nazivima "Film production III" i "Film production IV", nominirani BAFTA filmovi bit će na filmskom programu, dok će u Narodnom pozorištu Tuzla biti odigrana baletno-plesna predstava "Odette i Odile", nastala u koprodukciji SARTR-a i ASU Sarajevo.

Ulaz je slobodan za sve sadržaje koji će biti upriličeni tijekom Festivala savremene umjetnosti "arTz", osim za Open Air Party, saopćeno je iz Press službe Festivala.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: