{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Festival "Prvi kadar" počeo pod sloganom "Uprkos!"

F
29.9.2010. u 11:14
0
2
Festival "Prvi kadar" počeo pod sloganom "Uprkos!"
0
Festival "Prvi kadar" počeo pod sloganom "Uprkos!"
Četvrti međunarodni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma "Prvi kadar" pod sloganom "Uprkos!" otvoren je u utorak u Istočnom Sarajevu, a u dva dana bit će prikazan 21 film iz 12 zemalja.
Iz Direkcije Festivala navode da su autori podstaknuti problemima današnjice u filmovima pokušali odgovoriti na pitanje kako mali ljudi egzistiraju u ovom vremenu, kako doživljavaju svijet u kome nestaju vrijednosti i moralni principi, evoluiraju sjećanja na zaboravljena vremena i traže odgovor na pitanje kako će preživjeti umjetnost.

“Festival se uprkos krizi koja je ove godine najviše pogodila kulturne manifestacije i filmsku umjetnost održava četvrti put ispunjavajući osnovni cilj, edukaciju mladih iz oblasti dokumentanog i art filma", kazala je na otvaranju selektorica i umjetnička direktorica Festivala Aleksandra Mitrić-Štifanić, filmska i TV producentica.

Festival su zvanično otvorili zamjenik gradonačelnika Grada Istočno Sarajevo Dragan Cvijetić i načelnik Općine Istočna Ilidža Predrag Kovač, koji značajnim smatra to što je Festival zadržao kontinuitet i što će educirati mladu publiku kroz filmske projekcije i radionice animiranog filma sa željom da naredni festivali bude organiziran uz veću podršku vlasti svih nivoa.

Organizator "Prvog kadra" je Forum teatar Istočno Sarajevo, a pokrovitelji su Ministarstvo civilnih poslova BiH i Općina Istočna Ilidža.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: