|

Festival on Wheels stiže u Sarajevo

Festival on Wheels stiže u Sarajevo
0
F
FENA
18.11.2007. u 10:46
0
komentara
0

dijeljenja
Festival on Wheels stiže u Sarajevo
"Festival on Wheels" stiže u Sarajevo i od 21. do 25. novembra u kino Meeting Point donosi neke od najznačajnijih filmova turske, ali i svjetske kinematografije, saopćeno je iz Kina Meeting Point.
U posljednjih 13 godina Festival je pokrio više od 40.000 kilometara sa programima koji sadržavaju kratkometražne i dugometražne filmove.

Festival on Wheels prvi put je organizovan 1995. godine predstavljajući izuzetna turska i evropska filmska ostvarenja ljubiteljima filmske umjetnosti u različitim gradovima. Svake godine festival obilazi četiri grada. Ove godine za gradove njegove domaćine je odabrao Ankaru, Kars, Samsun i Sarajevo.

U okviru programa Festival on Wheels, koji se u Sarajevu organizuje u saradnji s Obala Art Centrom, publici će biti predstavljeno 10 dugometražnih i 12 kratkometražnih filmova.

Festival će u srijedu 21. novembra u 18 sati u kinu Meeting Point svečano otvoriti film Čovjekov strah od Boga Özera Kiziltana, koji je nagrađen Srcem Sarajeva za najbolji film 13. Sarajevo Film Festivala.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.