Kultura
0

Festival on Wheels stiže u Sarajevo

FENA
"Festival on Wheels" stiže u Sarajevo i od 21. do 25. novembra u kino Meeting Point donosi neke od najznačajnijih filmova turske, ali i svjetske kinematografije, saopćeno je iz Kina Meeting Point.

U posljednjih 13 godina Festival je pokrio više od 40.000 kilometara sa programima koji sadržavaju kratkometražne i dugometražne filmove.

Festival on Wheels prvi put je organizovan 1995. godine predstavljajući izuzetna turska i evropska filmska ostvarenja ljubiteljima filmske umjetnosti u različitim gradovima. Svake godine festival obilazi četiri grada. Ove godine za gradove njegove domaćine je odabrao Ankaru, Kars, Samsun i Sarajevo.

U okviru programa Festival on Wheels, koji se u Sarajevu organizuje u saradnji s Obala Art Centrom, publici će biti predstavljeno 10 dugometražnih i 12 kratkometražnih filmova.

Festival će u srijedu 21. novembra u 18 sati u kinu Meeting Point svečano otvoriti film Čovjekov strah od Boga Özera Kiziltana, koji je nagrađen Srcem Sarajeva za najbolji film 13. Sarajevo Film Festivala.