Kultura
0

Festival M. A. F. od 14. do 16. oktobra u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U Sarajevu će se od 14. do 16. oktobra u prostorijama Doma mladih održati Multimedijalni Art Festival M.A.F, u organizaciji BH Festa.
M.A.F. je prvi bosanskohercegovački multimedijalni art festival za mlade. Festival će trajati tri dana, a svi posjetitelji će moći uživati u dnevnom i noćnom sadržaju. Na dnevnom programu će predavači iz BiH i regiona održati prezentacije iz domena multimedijalne umjetnosti, dok je noćni program rezervisan za koncerte i DJ nastupe renomiranih izvođača iz Hrvatske, Srbije, Njemačke i BiH.

Festival ima za cilj promociju bh. multimedijalne art scene sa naglaskom na stvaralaštvo i edukaciju novih naraštaja i nadolazećih umjetnika sa područja cijele BiH. Jedan od važnijih ciljeva festivala je da se mladi involviraju u dnevni program festivala te pokažu interesa za aktivno sudjelovanje u kreiranju imidža festivala.

Na taj način bi dobili priliku da sami budu kreatori dijela programskih shema festivala te da uživaju u koncertima, izložbama i nastupima artista za koje su sami pokazali interesovanje, a nisu u mogućnosti vidjeti ih u svom okruženju.

Petak 14. oktobra

Jinx (Hrvatska), Darkwood dub (Srbija), Vuneny (BiH), Basheskia & Edward EQ (BiH)

  • DJs: Focho, Wedran, Sharky.

Vrijeme: 22:00 – 06:00h

Subota (Dnevni program u Amfiteatru Doma mladih)

12.00 - 13.30h: Digitalna fotografija u službi multimedije – „Prednosti i mane digitalne fotografije“, predavač: Emil Grebenar Prat, Italija. 14.30 – 16.30h: All about Technokratia - „Upotreba vrhunske tehnologije u kreativne svrhe“, predavači: Dušan Kaličanin (Technokratia), Beograd, Srbija i Igor Stojić (Duboki Do/Technokratia), Beograd, Srbija. 17.00 – 18.30h: video i filmska produkcija - ''Uloga producenta'', predavač: Amra Bakšić Čamo, Sarajevo, BiH

Muzički program (Amfiteatar Dom Mladih)

22.30h: Berlin Connection - Apollo Slice (Berlin/Njemačka), Brothers for real (BiH), Jasmina (BiH), Elle.M (BiH)

Nedjelja (Dnevni program)

16.00 - 17.00h - Muzika u doba multimedije - „Muzika između kulture i umjetnosti u 21 stoljeću“, predavač: Amila Ramović, Sarajevo, BiH 17.30h -19.00h - Multimedia art/ist, predavač - Damir Nikšić, Sarajevo, BiH 19:30 - 20:30h - Digital analog dialog - Upotreba sekvencera i MIDI programming, predavač - Elvir Bandić Banda 21:00 - 23:00h - Audio/Video produkcija – Made in BiH, Projekcije uradaka BH autora na polju Audio / Video produkcije i projekcija dokumentarnog filma