3. međunarodni festival
69

Festival kulture u Busovači: Projekcija "Amaneta", predstave iz Zagreba, koncert Divanhane...

E. M.
U Busovači će od 9. do 15. augusta biti održan 3. međunarodni festival kulture u sklopu kojeg će biti upriličena projekcija filma Amanet, koncert Divanhane te brojne predstave i programi za najmlađe.

U organizaciji Udruženja "Amifteatar" u Busovači će i ove godine biti održan međunarodni festival kulture Busovača 2023 koji će svečano biti otvoren 9. augusta s predstavom "Vrli novi svijet".

Nakon jednog dana pauze, već 11. augusta u 19 sati bit će održan cjelovečernji program za djecu u sklopu koje će biti održana projekcija animiranog filma "Nevjerovatni Maksim", a u sklopu programa djecu će zabavljati balonždija, klaun te će biti upriličena i plesna zabava.

Svjetski dan mladih, 12. august, obilježit će nekoliko predstava i to "Život Omera i Merime", "Magnovenja" DIS Teatra iz Banja Luke, "Mi djeca s kolodvora ZOO", dok je na kraju večeri planiran parti uz DJ Dinu.

Projekcija filma "Amanet" koji je osvojio srca bh. publike, ali i dijaspore, o čemu najbolje govore brojke prodanih ulaznica i posjećenosti u odnosu na mnogo skuplje bh. i regionalne filmove, bit će upriličena 13. augusta i to na otvorenom, dok će 14. august biti rezervisan za plesno veče.

Rugantino teatar iz Zagreba 15. augusta u Busovači dolazi s predstavom "Slučajni susret u sex shopu", a svirka se nastavlja u 22 nakon završene predstave uz Cover art.

Festival će biti zatvoren koncertom sevdaha grupe "Divanhana" koja će nastupiti na Gradskom parku u Busovači 16. augusta s početkom u 20:30 sati.