{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Festival izvorne pjesme i igre u Tesliću

S
16.9.2012. u 12:27
0
0
Festival izvorne pjesme i igre u Tesliću
0
Festival izvorne pjesme i igre u Tesliću
Foto: SRNA
Kulturno-umjetničko društvo "Naši običaji" iz Teslića upriličilo je svojim sugrađanima festival izvorne pjesme i igre na kojem je učestvovalo osam kulturno-umjetničkih društava iz Teslića i susjednih opština.
Ispoljavajući vrijednosti izvornog narodnog stvaralaštva kraja iz koga dolaze, društva su se sinoć predstavila spletovima igara i pjesama koje su, kako mnogi učesnici ističu, igrali i pjevali za dušu.

Predsjednik KUD-a "Naši običaji" Milorad Malbašić rekao je da je cilj festivala da se upotpuni praznina u kulturi teslićke opštine koja se pojavila gašenjem Sabora srpskog izvornog narodnog stvaralaštva, koji je smatran brendom Teslića i Banje Vrućice.

"Odlučili smo u vlastitoj režiji, uz pomoć načelnika opštine i lokalnih privrednika, da organizujemo festival, a uvjeren sam da smo u tome uspjeli", istakao je Malbašić.

Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović zahvalio je rukovodstvu KUD-a "Naši običaji" na trudu koje je uložilo u organizovanje festivala i opredjeljenju da što više mladih usmjeri ka čuvanju narodne tradicije i njegovanju vrijednosti kulture kroz pjesmu i igru.

Prvi teslićki festival izvorne pjesme i igre bio je revijalnog karaktera, a namjera organizatora je da od sljedeće godine bude takmičarskog duha.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: