Kultura
1

Festival "Čarobna Indija" 12. novembra u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U organizaciji Društva za Svjesnost Krišne BiH u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu 12. novembra će biti održan šesti festival kulture "Čarobna Indija“.
Svi posjetioci moći će uživati u kratkom filmu o ljepotama Indije, zatim koncertu Ognjena Miškovića, međunarodno priznatog izvođača bhajana, tradicionalne devocijske muzike, te bollywoodskom plesu. Predviđeno je i predavanje Vladimira Pavića, književnika, svjetskog putnika i duhovnog misionara.

"Cilj ovog festivala je približiti posjetiteljima živopisne boje, zvukove, okuse i mirise transcendentalne, drevne Vedske Indije. U Indiji je od te izvanjske kulture neodvojivo i puno važnije ono unutrašnje, vjerodostojno duhovno znanje Vedskih spisa, mudrost, mir i bogatstvo koje može usrećiti ljude zapetljane u okrutne zakone preživljavanja u brzom savremenom, načinu života“, saopćeno je iz Društva za svjesnost Krišne.

Zanimljiv program festivala "Čarobna Indija“ završit će uz tadicionalnu indijsku hranu i piće. Program počinje u 18 sati, a ulaznica za sve događaje košta 5 KM.