Za djecu i odrasle
24

Festival bajke: "Vasilisa premudra" u interpretaciji Tanje Šojić u subotu u BKC-u Sarajevo

Klix.ba
U okviru Festivala bajke za djecu i odrasle, koji će ove godine biti održan u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo, u subotu će galeriji centra biti održano pripovijedanje bajke za djecu i odrasle "Vasilisa premudra" u interpretaciji prvakinje bosanskohercegovačkog glumišta Tatjane Šojić.

"Vasilisa premudra" jedno je od najznačajnijih djela ruskih narodnih pripovijedanja i bajka koja je simbol djetinstva mnogih generacija širom svijeta. Porijeklo ruskih bajki seže duboko u slovensku historiju, a među bajkama svijeta zauzimaju posebno mjesto. Svijet ruskih bajki je beskonačno bogat i inspirativan, spoj najdublje kreativosti i imaginarnosti sa stvarnim životnim emocijama i stanjima.

Snaga i utjecaj bajke na samu maštu i kreativnost je od kapitalnog značaja za svakog pojedinca i stoga je neophodno djecu prepustiti čarobnom svijetu mašte, ali i odrasle kojima je ponekad potreban bijeg iz stvarnosti.

Pripovijedanje bajke "Vasilisa premudra" bit će održano u galeriji Bosanskog kulturnog centra u subotu u 19:30. sati Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Kompletan program Festivala bajke možete pronaći ovdje.