{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Feminističke edukacije nastavljaju se i u 2010. godini

F
20.1.2010. u 10:16
0
2
Feminističke edukacije nastavljaju se i u 2010. godini
0
Feminističke edukacije nastavljaju se i u 2010. godini
Fondacija CURE organizirator je edukativnog programa "Upoznaj svoja prava, žensku istoriju, osnaži se i aktiviraj!" na kojem će od 20. do 24. januara u Sarajevu sudjelovati oko 25 mladih žena iz cijele BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Zbog velike zainteresiranosti za sudjelovanje djevojaka u edukacijama iz 2009. godine, Fondacija CURE organizira edukacije u 2010. godini za nove grupe sudionica da bi znale prava žena u našoj zemlji i svijetu uz mogućnost zajedničkog aktivizma kroz bh. Žensku mrežu", navodi se u saopćenju Fondacije.

Na petodnevnoj edukaciji cure iz Tuzle, Ugljevika, Zenice, Novog Goražda, Višegrada, Breze, Pala, Banje Luke, Vogošće i Sarajeva mogu očekivati nova (sa)znanja, informacije i vještine potrebne za profesionalni i akademski rast - karijeru i akademsko planiranje.

Edukacija će obuhvatiti dvadesetak tema o početku ženskog pokreta, ženskoj istoriji, nasilju, angažiranoj umjetnosti, aktivizmu i feminizmu.

Uz interaktivne radionice, sudionicama su ponuđene i projekcije relevantnih filmova, kreiranje performansa, umjetničke radionice, istraživanja i prezentacije.

"CURE edukacijski paket potaknuo je u 2009. godini radoznalost šezdesetak mladih žena iz cijele BiH a nakon edukacija sudionice su realizirale lokalne akcije u svojim zajednicama i organizirale aktivnosti za zaustavljanje nasilja protiv djeovojčica i žena", navodi se.

U protekle četiri godine, Fondacija CURE radila je edukacije s nekoliko stotina mladih ljudi i jedan od glavnih izazova u manjim sredinama je kako mladima osigurati prostor za djelovanje i aktivizam kao i potrebnu podršku i asistenciju da bi istrajali/e u svom angažmanu.

U februaru ove godine Fondacija CURE pozvat će sve sudionice edukacije na sastanak mreže mladih aktivistkinja s ciljem upoznavanja i razmjene iskustava iz raznolikih i bogatih dijelova BiH posebno radi zajedničkog planiranja akcija.

Prva velika zajednička akcija bit će organizirana povodom Međunarodnog dana žena - 8. marta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: