Kultura
0

Fazonator glavni junak novog filma Berina Tuzlića

Sarajevo-x.com
Novi animirani film Berina Tuzlića, u kojem glavnu ulogu tumači Fazonator, zove se Bombardovanje. Fazonator je poznatiji kao junak istoimenog stripa.

U vremenu koje preživljavamo, na karakterističan način ispričana je priča prošlosti i sadašnjosti sa proročanskom porukom za budućnost, da nam ."..ne gine ista I budućnost."

U svijetu najsavremenijih metoda ratovanja ispričana je priča o svim vrstama najsavremenijeg naoružanja kao tektonskog naoružanja i vremenu "parada".

Veoma koncizno, Fazonator nam bez riječi priča univerzalnu priču da ga svugdje na svijetu mogu razumjeti i da skreće pažnju na korijen problema.

Izvrsna muzika koju je odsvirao Kenan Glavinić i producirao Nenad Kovačević sastavni dio je uvodne špice koja i sama ima svoj dio priče koji se ne ponavlja u filmu. Animaciju i montažu zajedno sa Berinom Tuzlićem potpisuju Sanel Preljević, Adnan Halvadžija i Esmir Prlja u produkciji Pixel Sarajevo. Film je spreman za festival širom svijeta, ali svakako treba naglasiti da se Fazonatorovi filmovi rade uveliko i da će to biti serijal od 100 kratkih animiranih filmova za odrasle po web-stripu www.fazonator.com.

Na pitanje ko je u stvari Fazonator, autor nam je odgovorio: "Fazonator je budući predsjednik Bosne i Hercegovine, jer u njega jednostavno stanu 3 u 1!"