Ovog četvrtka
28

"Fakat zadnji put": Peđa Bajović na BIScenu donosi stand-up show "Muškarac"

L. K.
Bajović je na sceni BIS-a nastupio u novembru 2019.
Bajović je na sceni BIS-a nastupio u novembru 2019.
Prošli četvrtak, Jasmin Džemiđić je na BISceni oduševio sve prisutne svojom odličnom sit-down komedijom, a ekipa koja stoji iza BIScene ove sedmice dovodi Peđu Bajovića i njegovog "Muškarca".

Ono što je interesantno za istaći je da je ovo bio posljednji Jasminov nastup s njegovom sit-down komedijom "Sjedi da se ispričamo" nakon sedam godina nastupanjem s istom. Vođeni tom povratnom, ekipa iz The Brew Co. se potrudila da opravdaju zadovoljstvo što je Jasmin tu odluku odlučio sprovesti upravo u BISu. Rezultat? Ispunjen sala do zadnjeg mjesta. Svi prisutni su uživali u Jasminovom odličnom smislu za humor, fenomenalnim šalama i vedrom duhu, te su aplauzom konstantno tražili još.

"Po našem mišljenju, ovakva večer i atmosfera su bili najbolji mogući način da se Jasmin na adevkatan način pozdravi sa svojom komedijom 'Sjedi da se ispričamo', te nam je veliko zadovoljstvo to što se odlučio da to bude upravo u BIS-u s rajom", govori nam Orhan Galičić, direktor The Brew Co.

Džemiđić je prošlog četvrtka napravio sjajnu atmosferu!
Džemiđić je prošlog četvrtka napravio sjajnu atmosferu!

Nakon Jasmina, nastavak BIScena je rezervisan za Peđu Bajovića, jednog od najpoznatijih stand-up komičara u regioni, koji će posljednji put u Sarajevu nastupati sa svojom komedijom "Muškarac". Ovaj događaj će biti održan u četvrtak, 27. februara, u BIS-u, koji će za predstavu koja počinje u 21:30 sati, svoja vrata otvoriti sat vremena ranije te pozivaju publiku da, zbog javnog snimanja, dođu na vrijeme.

A na upit kakva su očekivanja za njegov nadolazeći nastup i kako je sve prošlo prošli put, Peđa je podijelio, "Tek nakon što smo sve to fino i jako, jako uspješno završili, krenulo je: nebrojeno pitanja, kukanja, molbi... i sve to, po dobro poznatom principu: nismo znali, nismo stigli, nismo mogli... kad će opet, zašto neće..."

“Nakon vijećanja s producentima i domaćinima iz Brew Imperial Societyja, koji je i dobio najviše takvih reakcija, zajednički su dogovorili još jednu, ali zaista i konačno zadnju izvedbu tematske predstave "Muškarac (o parenju i razmnožavanju)" u Sarajevu”, dodao je.

Ekipa iz BIS-a i Peđa najavljuju nešto drugačije u odnosu na sva dosadašnja igranja i nastupa na BISceni: "Ako već ponovo radimo tu predstavu, spojit ćemo ugodno s korisnim! Najavljujem da će postavka prostora biti potpuno drugačija u odnosu na sve one prije, a da maksimalno iskoristimo takav jedan doživljaj, to ćemo opet da snimamo. I ovo je moje javno obećanje - ova predstava, kao i ostale dvije tematske, kao takve više nikada neće biti izvedene u Sarajevu!".

“Ako ćemo suditi nadolazeći četvrtak s Peđom na osnovu njegovog prethodnog nastupa u novembru, možemo samo da kažemo da sve prisutne očekuje kvalitetan nastup i večer ispunjena smijehom i odličnom atmosferom,” ističe Orhan, dodavši:“Peđa je Maher koji zaista zna kako da pruži publici odličnu atmosferu i da opravda njihovo izdvojeno vrijeme. Ohrabrujemo vas da nam se pridružite jer je broj mjesta ograničen, a na osnovu trenutne dinamike prodaje, karata je sve manje".

Ukoliko se želite pridružiti i ovaj četvrtak na BISceni i osvojiti dvije karte za posljednji sarajevski nastup Pedje Bajovića s njegovim “Muškarcem” rezervisan za 27. februar 2020. s početkom u 21:30 sati, sve što trebate uraditi jeste označiti osobu s kojom želite otići ići na nastup na Facebook objavi zvanične stranice portala Klix.ba. Sretni dobitnici/e karata će biti kontaktirani u srijedu (26. februara). Kao i za prethodna tri nastupa, i za ovaj nastup smo pripremili šest karata.

A karte u slobodnoj prodaji možete kupiti preko portala kupikartu.ba ili direktno u prostoru Brew Imperial Society, ul. Maršala Tita 56.