{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eva-Nina Kozmus nastupa u Narodnom pozorištu

S
Sarajevo-x.com
11.1.2011. u 19:01
0
5
Eva-Nina Kozmus nastupa u Narodnom pozorištu
0
Eva-Nina Kozmus nastupa u Narodnom pozorištu
Nakon izuzetno uspješnog Novogodišnjeg koncerta orkestar Sarajevke filharmonije u mjesecu januaru priređuje još jedan jedinstven koncert za svoju publiku.
U četvrtak 13. januara u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 20 sati, prvi put sarajevskoj publici, predstavit će se flautistica iz Slovenije Eva-Nina Kozmus, pobjednica Evrovizijskog takmičenja mladih umjetnika u Beču 2010. godine.

Iako veoma mlada, nosilac je velikog broja prestižnih nagrada na međunarodnim takmičenjima, kao i nagrada za izuzetna umjetnička ostvarenja.

Orkestrom Sarajevske filharmonije diriguje maestro Toshihiro Yonezu iz Japana, učesnik brojnih internacionalnih akademija za dirigovanje, dobitnik medalje časti i Bruno Walter Nagrade za najboljeg dirigenta na međunarodnom takmičenju za dirigovanje 2008. godine. Imenovan je za asistenta muzičkog direktora Slovenačke filharmonije, a od 2009. godine stalni je gost dirigent Sarajevske filharmonije.

Nakon dugo vremena sarajevska publika će imati priliku da čuje Simfoniju br. 5 F. Mendelssohna i Koncert za flautu i orkestar J. Iberta, a premijerno će biti izvedeno i djelo za gudački orkestar slavnog japanskog kompozitora Y. Akutagawe.

Više informacija na www.saph.ba/rezervacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: