{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Esad Kopić Osmanović promovirao knjige "Hamajlija za bosansku kuću''

27.4.2015. u 16:51
20
6
Esad Kopić Osmanović promovirao knjige "Hamajlija za bosansku kuću''
20
Esad Kopić Osmanović promovirao knjige "Hamajlija za bosansku kuću''
U Art kući sevdaha su promovisane dvije knjige autora Esada Kopića Osmanovića sa zajedničkim naslovom ''Hamajlija za bosansku kuću''.
''Riječ je zbirci priča iz narodne mudrosti, nazvanoj 'Svici i zapisi Abdulah bega' i u knjizi sa 202 pjesme koje sam pisao u duhu sevdaha, tradicionalne i najljepše narodne pjesme iz BiH. Što je čovjek dalje od zavičaja, sve više voli sve što je ponio iz roditeljskog doma, pa su tako nastale i ove knjige'', rekao je Kopić Osmanović brojnim prisutnim posjetiocima na promociji knjiga.

Promoter ''Hamajlije za bosansku kuć', Enver Šadinlija, naglasio je da je posebna vrijednost ovih knjiga u iskrenosti njihovog autora, u njegovoj istinskoj ljubavi prema narodnoj tradiciji i to što su 'pisane srcem i dušom'.

''Ovo su knjige koje kao seharu s blagom i hamajliju, treba da ima svaka bosanska (i hercegovačka) kuća u cijelom svijetu'', rekao je Šadinlija.

Esad Kopić Osmanović je rođen u Barićima (Teslić). Živi i radi u Zagrebu. Književnost mu je velika ljubav, a ovo su njegova prva objavljena djela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: