{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ero s onoga svijeta" ponovo na repertoaru Narodnog pozorišta

F
16.4.2006. u 18:47
0
0
"Ero s onoga svijeta" ponovo na repertoaru Narodnog pozorišta
0
"Ero s onoga svijeta" ponovo na repertoaru Narodnog pozorišta
Gotovčeva opera "Ero s onoga svijeta", u režiji Krunoslava Cigoja s dirigentom Robertom Homenom bit će ponovo na repertoaru sarajevske Opere 29. aprila.
U ovoj popularnoj operi koja redovito pobuđuje golemi interes sarajevske publike uloge tumače, između ostalih, Amila Bakšić, Miljenko Đuran, Ivica Šarić, Margit Tomik, a posebno zahtjevan umjetnički posao obavio je Hor sarajevske Opere.

Ovaj projekt koji je svojedobno pripreman u koprodukcijskom odnosu između Narodnog pozorišta Sarajevo i Dana Matice Hrvatske iz Mostara bit će lijep poklon svim gledaocima Narodnog pozorišta Sarajevo pred prvomajske praznike.

U ovom mjesecu na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo ponovo se pojavljuje projekt u kojem sudjeluju Drama, Opera i Balet Narodnog pozorišta Sarajevo, popularna muzička priča "Jedan čovjek i jedna žena" autora Nenada Pervana.

Atraktivnosti aprilskog programa Kuće na Obali doprinijet će balet "Katarina, bosanska kraljica" autora Đele Jusića, Gradimira Gojera i Edine Papo, te apsolutni rekorder po broju gledalaca među predstavama Narodnog pozorišta Sarajevo Čolakovićeva "Legendu o Ali-paši" u režijskom čitanju Sulejmana Kupusovića, saopćeno je iz Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: