"Da sam ja neko"
394

Enis Bešlagić u Sarajevu izveo autorsku predstavu, premijeri prisustvovali i bh. glumci

L. R.
Enis Bešlagić (Foto: V. D./Klix.ba)
Enis Bešlagić (Foto: V. D./Klix.ba)
Enis Bešlagić večeras je u rasprodanoj sali sarajevskog BKC-a premijerno izveo autorsku predstavu "Da sam ja neko".

Bh. glumac oduševio je sarajevsku publiku, koja ga je kroz cijelu večer nagrađivala ovacijama, a na premijeri su viđeni i bh. kantautor Al Dino te glumci Senad Bašić, Admir Glamočak i Tatjana Šojić, koji su na kraju pridružili Bešlagiću na sceni.

Inače, predstava "Da sam ja neko" je autorsko djelo Enisa Bešlagića, koja je sačinjena od dvije forme, a to su monodrama i stand up komedija. On se ovim putem predstavio s nizom anegdota iz vlastitog života i izuzetno bogate umjetničke karijere.

"'Da sam ja neko' je samo jedan put i jedan odabir onoga što ja jesam danas. Ono što me vodi i da podijelim svoju priču sa svima vama koji gledate srcem. Na svoj način pričam vam ono što ne vidite iza medijske scene. Ovo je jedno lijepo druženje uz mnogo raznih i iskrenih emocija, koje ćemo podijeliti zajedno", poručio je ranije Bešlagić.

Zanimljivo je da ovo nije trebalo biti prvo sarajevsko izvođenje predstave "Da sam ja neko". Naime, prvobitni datum predstave bio je 29. april, ali zbog velikog interesovanja, glumac je rasprodao još dva termina pa je jedan od dostupnih termina u sarajevskom BKC-u bio i 22. april, dok je drugi termin zakazan za 15. maj. No, budući da su i ova izvođenja rasprodana u rekordnom vremenu, Enis Bešlagić je najavio i četvrti termin i to za 22. maj.