|

Energična predstava "Kad bi naglas govorili" 20. i 21. februara na sceni Kamernog teatra 55

Energična predstava "Kad bi naglas govorili" 20. i 21. februara na sceni Kamernog teatra 55
139
Klix.ba
20.2.2017. u 10:27
25
komentara
139

dijeljenja
1/3
2/3
3/3
Predstava ''Kad bi naglas govorili'', koja je za kratak vremenski period postala jedna od najgledanijih u regiji, bit će izvedena 20. i 21. februara sa početkom u 20 sati na sceni Kamernog teatra 55.
Predstava bavi se likovima koje svakodnevno srećemo u haustorima, ispred zgrade, pored zgrade i svuda oko nas. Oni možda imaju iste probleme kao i mi, ali to nikad nećemo saznati jer smo prestali otvoreno pričati. Da, mi žučno pričamo o vremenu, politici, velikim temama – ali negdje u tim velikim temama smo se izgubili mi, mali ljudi. Mali ljudi sa nama velikim problemima. A, potrebno je samo malo hrabrosti, malo spremnosti da podijelimo pokoju emociju, intimu, sa ljudima oko nas, kako bi shvatili da svuda oko nas postoje osjećajna, ranjiva bića koja imaju iste probleme. Ljudska bića spremna i sposobna da nam pomognu, da nas usreće, da budu naši idealni partneri.

Rađena je po tekstu mladog bh. autora Adnana Lugonića, a režiju potpisuje Srđan Vuletić.

U predstavi igraju: Muhamed Hadžović, Maja Izetbegović, Dragan Jovičić, Jasna Ornela Bery, Feđa Štukan, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Dino Sarija, Rijad Gvozden, Dina Mušanović, Igor Skvarica , Boris Ler i Saša Petrović.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...