Odgođena predstava u Kamernom
0

Emir Hadžihafizbegović pao i slomio tri rebra

Piše: A. Džaferović
Emir Hadžihafizbegović (Foto: Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
Emir Hadžihafizbegović (Foto: Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
Glumac Emir Hadžihafizbegović pao je jutros u kupatilu hotela u kojem je boravio i slomio tri rebra. Zbog toga se odgađa premijera predstave "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce", koja je bila zakazana za subotu, obznanili su na konferenciji za novinare direktor Kamernog teatra 55 Dragan Jovičić i reditelj Sulejman Kupusović.

Glavni protagonisti su na konferenciji za novinare trebali najaviti premijeru predstave rađene po tekstu Abdulaha Sidrana "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce", no umjesto toga su objavili da se dogodila nesreća i da je Hadžihafizbegović povrijeđen.

"Svima nam je žao. Svi smo zatečeni. Emir je htio na nosilima doći ovdje da vam se izvini. U 16 sati dolazi konzilij ljekara i tada ćemo znati kakvo je njegovo stanje. Znamo da su dva rebra sasvim pukla, a treće je napuknuto. On trpi užasne bolove i osjeća još veći bol što ne može odigrati premijeru", kazao je Jovičić te dodao da je Hadžihafizbegović insistirao da igra pod injekcijama, ali da je on to odbio.

Kupusović je ispričao da su, nakon što su saznali za nesreću, Hadžihafizebgovića odmah posjetili.

"Zaista je tačna ona Shakespearova da je teatar svijet, a svijet teatar. Kada me je nazvao, po glasu sam osjetio da nešto nije uredu. Kada smo Dragan i ja ušli u njegovu sobu, vidjeli smo čovjeka koji plače i zaista nije nikakva patetika. Vrhunac je bio kad je rekao 'donesite mi nosila, hoću da novinarima pogledam u lice, da vide rentgenski snimak i moje stanje'", kazao je Kupusović.

Dragan Jovičić i Sulejman Kupusović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dragan Jovičić i Sulejman Kupusović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Naglasio je da su svi veoma tužni zbog toga što se desilo jednom od glavnih glumaca, jer je riječ o velikoj predstavi u kojoj su sjajne glumačke kreacije ostvarili Admir Glamočak, Sabina Bambur, Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Amar Selimović, Sadžida Šetić, Feđa Štukan i Sabit Sejdinović, a prvenstveno Hadžihafizbegović.

"Ja se nadam da će oporavak biti brz iako ima ona narodna da se rebra oporavljaju po principu 'koliko godina, toliko dana oporavka'. Pošto je Emir prošle godine napunio 50, nadam se da nećemo čekati toliko dana", rekao je Kupusović.

Na novinarsko pitanje da li je neki drugi glumac mogao zamijeniti Hadžihafizbegovića, reditelj je odgovorio: "Postoje uloge koje biraju ljude. Voljom sudbine Emir je izabran da igra Rudu".

Jovičić je svima koji su kupili karte za premijeru i tri reprize, preporučio da ih zadrže.