|

Emily Watson doputovala u Sarajevo

Emily Watson doputovala u Sarajevo
0
F
FENA
23.8.2006. u 11:55
0
komentara
0

dijeljenja
Emily Watson doputovala u Sarajevo Foto: SFF
U utorak je u Sarajevo tokom dana stigla britanska glumica Emily Watson, koja će u četvrtak u Heineken Open Airu predstaviti film "Uvjeti predaje" ("The Proposition") u kojem je ostvarila jednu od glavnih uloga.
Britanska glumica Emily Watson rođena je 1967. godine u Londonu. Diplomirala je glumu u London Drama Studiju i englesku književnost na Bristol Universityu. 1992. godine postala je član Royal Shakespeare Companya, a 1996. godine dobija svoju prvu ulogu u filmu "Breaking The Waves" Larsa von Triera, za koju je bila nominirana za Oscara.

Ulogama u filmovima "Gosford Park" Roberta Altmana iz 2001. godine i "Punch Drunk Love" i "Red Dragon" iz 2002. godine, potpuno osvaja simpatije i američkih gledatelja i kritičara. Na European Film Awards 1996. godine proglašena je najboljom evropskom glumicom za ulogu u filmu "Breaking The Waves", a 2002. godine bila je nominirana za Nagradu publike EFA kao najbolja glumica u filmu "Gosford Park".

Emily Watson je ove godine po drugi put gošća Sarajevo Film Festivala. Prošle godine je bila kustosica Fondacije Katrin Cartlidge.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.