{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elma Tataragić, Faruk Lončarević i Arma Tanović-Branković u Belfastu

S
2.6.2011. u 09:22
0
3
Elma Tataragić, Faruk Lončarević i Arma Tanović-Branković u Belfastu
0
Elma Tataragić, Faruk Lončarević i Arma Tanović-Branković u Belfastu
Elma Tataragić
U periodu od 3. do 9. juna 2011. godine Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, gostovat će na Univerzitetu Queen’s u Belfastu. Profesori Akademije iz Sarajeva - scenaristica doc. mr. Elma Tataragić, reditelj doc. Faruk Lončarević i glumica i viša asistentica Arma Tanović Branković sa studentima glume i dramaturgije učestvovat će na nekoliko radionica na temu "community teatra".
Ovo je nastavak saradnje koju je Akademija scenskih umjetnosti potpisala sa univerzitetom iz Belfasta, a koja je započeta u Belfastu u oktobru 2009. godine. Saradnja je uspješno nastavljena tokom protekle godine i rezultirala je multimedijalnim performansom "Nije nas strah", koji je svoju premijeru imao na Međunarodnom teatarskom festivalu MESS u oktobru 2010. godine.

U Belfastu će biti održan niz glumačkih i dramaturških radionica, te će biti upriličen i filmski program, na kojem će, između ostalog, biti predstavljeni najuspješniji diplomski filmovi Akademije iz Sarajeva.

Saradnja će se nastaviti u septembru ove godine, kada će studenti i profesori iz Belfasta gostovati na Akademiji u Sarajevu, gdje će finalizirati novu predstavu uz pomoć Britanskog savjeta iz BiH. Predstava će premijerno biti predstavljena na ovogodišnjem MESS-u, istaknuto je iz ASU-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: