{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elementi Kounellisove umjetničke instalacije dopremljeni u Vijećnicu

S
6.6.2004. u 18:13
0
0
Elementi Kounellisove umjetničke instalacije dopremljeni u Vijećnicu
0
Elementi Kounellisove umjetničke instalacije dopremljeni u Vijećnicu
Najveći dio elemenata za umjetničku instalaciju, koju će Kounellis realizirati u toku ovog mjeseca u Sarajevu, dopremljen je u Vijećnicu.
Transport sedam tona materijala iz umjetnikovog studija u Rimu, obezbijedili su italijanski Carabinieri MSU (Multinational Special Unit) internacionalnog kontingenta SFOR-a koji su, u saradnji sa Ambasadom Italije, postali važni partneri u organizaciji Kounellisove instalacije u atriju Vijećnice.


Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine dala je na raspolaganje knjige koje će činiti dio ove instalacije, što daje posebnu simboličku komponentu umjetničkom radu s obzirom na historijski i kulturni značaj Vijećnice.


Ovim je povodom planiran i zvanični susret umjetnika Jannisa Kounellisa sa direktorom Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, Dr. Enesom Kujundžićem.


Deponovoanje elemenata budućeg umjetničkog djela u Vijećnici sada je pružilo sve uslove za početak rada na kreiranju Kounellisove instalacije. Radovi, u saradnji sa timom studija Jannisa Kounellisa u Rimu i tehničkim saradnicima Projekta Ars Aevi otpočeće sutra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: