{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Ekipa filma "Odbrana i zaštita" prošetala crvenim tepihom 19. SFF-a

Piše: D. B./Klix.ba
17.8.2013. u 20:54
0
5
Ekipa filma "Odbrana i zaštita" prošetala crvenim tepihom 19. SFF-a
0
Ekipa filma "Odbrana i zaštita", koji je režirao Bobo Jeličić, prošetala je večeras crvenim tepihom 19. Sarajevo Film Festivala.
"Film nismo snimili radi nagrade, nego nam je važno da se prikaže u što više gradova, posebno u Sarajevu i inostranstvu, kao i da ga publika prihvati. Tema filma se ne tiče samo BiH, nego i regiona. Ako bude koje Srce za nas, bit ćemo zadovoljni", izjavio je Jeličić.

Glumac Bogdan Diklić je rekao da voli SFF i sarajevsku publiku, te da ga interesuju reakcije na film..

"Zaista volim SFF i publiku u Sarajevu. Kada je riječ o mojim filmovima, ne bih govorio čije mi je mišljenje važnije, publike ili žirija. Reći ću samo da, kako se publika meni ne miješa u akciju, tako se i ja ne miješam u njenu reakciju. Naravno, reakcija sarajevske publike me posebno interesuje", rekao je Diklić.Film "Odbrana i zaštita" je priča o Slavku (Bogdan Diklić) koji dvoji bi li otišao na sahranu starom prijatelju druge nacionalnosti. On govori o podijeljenom Mostaru i "svijetu u kojem koegzistiraju paranoja, komedija i drama".

Film je sniman u aprilu i martu ove godine, u produkciji Spiritus Movensa, širokobriješke Produkcije Kadar te Hrvatske televizije, a sufinansiran sredstvima HAVC-a i Fondacije za kinematografiju Sarajevo. Dobio je i podršku medunarodne platforme Global Film Initiative.

U filmu glume još Nada Ðurevska, Izudin Bajrovic, Rakan Rushaidat, Nermin Tulic, Hadžija Hadžibajramovic, Šerif Aljicm, Nermin Karacic, Sadžida Šetic, Ivo Krešic i drugi.

Crvenim tepihom su večeras prošetali i mnogobrojni gosti.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: