{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekipa filma "Odbrana i zaštita" prošetala crvenim tepihom 19. SFF-a

17.8.2013. u 20:54
0
5
Ekipa filma "Odbrana i zaštita" prošetala crvenim tepihom 19. SFF-a
0
Ekipa filma "Odbrana i zaštita", koji je režirao Bobo Jeličić, prošetala je večeras crvenim tepihom 19. Sarajevo Film Festivala.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Film nismo snimili radi nagrade, nego nam je važno da se prikaže u što više gradova, posebno u Sarajevu i inostranstvu, kao i da ga publika prihvati. Tema filma se ne tiče samo BiH, nego i regiona. Ako bude koje Srce za nas, bit ćemo zadovoljni", izjavio je Jeličić.

Glumac Bogdan Diklić je rekao da voli SFF i sarajevsku publiku, te da ga interesuju reakcije na film..

"Zaista volim SFF i publiku u Sarajevu. Kada je riječ o mojim filmovima, ne bih govorio čije mi je mišljenje važnije, publike ili žirija. Reći ću samo da, kako se publika meni ne miješa u akciju, tako se i ja ne miješam u njenu reakciju. Naravno, reakcija sarajevske publike me posebno interesuje", rekao je Diklić.Film "Odbrana i zaštita" je priča o Slavku (Bogdan Diklić) koji dvoji bi li otišao na sahranu starom prijatelju druge nacionalnosti. On govori o podijeljenom Mostaru i "svijetu u kojem koegzistiraju paranoja, komedija i drama".

Film je sniman u aprilu i martu ove godine, u produkciji Spiritus Movensa, širokobriješke Produkcije Kadar te Hrvatske televizije, a sufinansiran sredstvima HAVC-a i Fondacije za kinematografiju Sarajevo. Dobio je i podršku medunarodne platforme Global Film Initiative.

U filmu glume još Nada Ðurevska, Izudin Bajrovic, Rakan Rushaidat, Nermin Tulic, Hadžija Hadžibajramovic, Šerif Aljicm, Nermin Karacic, Sadžida Šetic, Ivo Krešic i drugi.

Crvenim tepihom su večeras prošetali i mnogobrojni gosti.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: