Ekipa filma "Epizoda u životu berača željeza" večeras u Sarajevu

Klix.ba
17.2.2013. u 15:31
1
30
Ekipa filma "Epizoda u životu berača željeza" večeras u Sarajevu
1
Ekipa filma "Epizoda u životu berača željeza" večeras u Sarajevu
Ekipa filma Danisa Tanovića "Epizoda u životu berača željeza" večeras će iz Beča doputovati na sarajevski aerodrom. Planirano je da avionom slete u 21:30 sati.
Ekipa predvođena režiserom Danisom Tanovićem na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu Berlinale osvojila je ukupno tri nagrade, dva Srebrna medvjeda za film i glavnog glumca Nazifa Mujića, te nagradu Ekumenskog žirija.

Film "Epizoda u životu berača željeza" baziran je na istinitom događaju i govori o otuđenju i diskriminaciji u savremenom bosanskohercegovačkom društvu.

Radnja filma prati Nazifa koji izdržava svoju porodicu skupljajući staro gvožđe. Nakon što je njegovoj supruzi Senadi uskraćen prijeko potreban tretman za spontani pobačaj, Nazif će uraditi sve što je u njegovoj moći da joj spasi život - očajnički skupljajući još otpadnog metala, tražeći pomoć od nevladinih i državnih institucija. Narednih deset dana Nazif i Senada će u potpunosti iskusiti okrutnost savremenog društva.

Uloge u filmu ostvarili su Nazif Mujić, Senada Alimanović, Sandra Mujić i Šemsa Mujić. Producenti filma su Amra Bakšić Čamo i Čedomir Kolar, a pored scenariste i reditelja Danisa Tanovića ekipu filma čine još i direktor fotografije Erol Zubčević, montažer Timur Makarević, dizajner zvuka Samir Fočo, te izvršni producenti Adis Đapo i Adnan Beširović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: