{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Egipat: Od 25. do 30. novembra manifestacija "Dani kulture BiH u Egiptu"

F
21.11.2007. u 15:20
0
0
Egipat: Od 25. do 30. novembra manifestacija "Dani kulture BiH u Egiptu"
0
Egipat: Od 25. do 30. novembra manifestacija "Dani kulture BiH u Egiptu"
U okviru kontinuirane kulturne saradnje i razmjene Arapske Republike Egipat i Bosne i Hercegovine, u Egiptu će od 25. do 30. novembra biti održana manifestacija "Dani kulture BiH u Egiptu".
Tako će se u Kairu i Aleksandriji predstaviti poznati bh. umjetnici i ansambli - akademski slikar Irfan Hozo, autor umjetničke fotografije Zijah Gafić, vokalna umjetnica Hanka Paldum sa orkestrom "Culture Music" te Kulturno-umjetničko društvo "Lola".

Bit će prikazani i igrani filmovi "Remake" Dine Mustafića te ostvarenje Pjera Žalice "Kod amidže Idriza", dok će posebno biti upriličeno i veče bh. kuhinje, saopćeno je iz Pres službe KS.

Na pomenutoj će manifestaciji biti predstavljena i izdavačka kuća "Sejtarija".

Učesnike će predvoditi ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović. On će u Egiptu ostvariti i brojne kontakte sa predstavnicima Ministarstva kulture i najznačajnijih kulturnih institucija u Egiptu, kao što su Državno narodno pozorište, Opera "Kairo", Akademija umjetnosti, Institut za knjigu i izdavaštvo te Aleksandrijska biblioteka.

Veliki doprinos organizaciji ovog gostovanja dali su egipatska ambasada i Ministarstvo kulture Egipta, kao i Ambasada BiH u Kairu te Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Sve organizacione poslove oko ovog značajnog kulturnog projekta uradila je JU "Sarajevo art".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: