{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Egipat: Od 25. do 30. novembra manifestacija "Dani kulture BiH u Egiptu"

F
21.11.2007. u 15:20
0
0
Egipat: Od 25. do 30. novembra manifestacija "Dani kulture BiH u Egiptu"
0
Egipat: Od 25. do 30. novembra manifestacija "Dani kulture BiH u Egiptu"
U okviru kontinuirane kulturne saradnje i razmjene Arapske Republike Egipat i Bosne i Hercegovine, u Egiptu će od 25. do 30. novembra biti održana manifestacija "Dani kulture BiH u Egiptu".
Tako će se u Kairu i Aleksandriji predstaviti poznati bh. umjetnici i ansambli - akademski slikar Irfan Hozo, autor umjetničke fotografije Zijah Gafić, vokalna umjetnica Hanka Paldum sa orkestrom "Culture Music" te Kulturno-umjetničko društvo "Lola".

Bit će prikazani i igrani filmovi "Remake" Dine Mustafića te ostvarenje Pjera Žalice "Kod amidže Idriza", dok će posebno biti upriličeno i veče bh. kuhinje, saopćeno je iz Pres službe KS.

Na pomenutoj će manifestaciji biti predstavljena i izdavačka kuća "Sejtarija".

Učesnike će predvoditi ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović. On će u Egiptu ostvariti i brojne kontakte sa predstavnicima Ministarstva kulture i najznačajnijih kulturnih institucija u Egiptu, kao što su Državno narodno pozorište, Opera "Kairo", Akademija umjetnosti, Institut za knjigu i izdavaštvo te Aleksandrijska biblioteka.

Veliki doprinos organizaciji ovog gostovanja dali su egipatska ambasada i Ministarstvo kulture Egipta, kao i Ambasada BiH u Kairu te Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Sve organizacione poslove oko ovog značajnog kulturnog projekta uradila je JU "Sarajevo art".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: