{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Edin Karamazov sutra pred sarajevskom publikom

F
10.5.2012. u 14:14
1
1
Edin Karamazov sutra pred sarajevskom publikom
1
Edin Karamazov sutra pred sarajevskom publikom
Sa koncerta u Sarajevu (Foto: Midhat Poturović)
Jedan od najpoznatijih bh. svirača lutnje i gitare Edin Karamazov koji je ostvario svjetsku slavu održat će koncert u petak, 11. maja, na sceni Doma Oružanih snaga BiH, gostujući u okviru 18. sarajevskih večeri muzike SVEM.
Karamazov će nastupiti s Kvartetom Krakovske filharmonije, izvodeći djela Luigia Boccherinija, Nikite Koshkina, Phillipa Houghtona i Lea Brouwera.

Da je riječ o sjajnim gudačima Krakovske filharmonije koji sviraju s velikim zadovoljstvom istaknuo je Karamazov na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu, naglašavajući da je riječ o njihovoj trećoj saradnji.

"Volim svirati s gudačima, nastupao sam svugdje, a kvarteti iz Havane i Krakova su mi najbolje saradnje. Sarajevskoj publici ću se predstaviti koncertom u dva dijela po 40 minuta, izvodeći originalna djela za gitaru i gudački kvartet", kazao je on.

Najavio je da će, između ostalog, koncert završiti izvedbom djela jednog od najvećih kompozitora današnjice Lea Brouwera, koji je napisao sedam pjesama Beatelsa želeći spojiti popularnu muziku s klasikom.

Ovaj će svjetski muzičar također danas održati višesatnu radionicu sa studentima na Muzičkoj akademiji Sarajevo, naglasivši da će on raditi s gitaristima, dok će članovi Krakovskog kvarteta raditi s gudačima ove akademije.

"Rad sa studentima je za mene veliki izazov, jer inače nemam vremena za to, osim povremeno na festivalima i ljetnim školama. Posebno je važno što će u radionici učestvovati studenti iz cijele BiH. Dobro je učiti od mladih ljudi, jer učenje je izmjenjivanje znanja i to je idealno - oni imaju ono što nemam, a ja ono što nemaju oni", ocijenio je Karamazov.

Sarajevske večeri muzike trajat će do 12. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: