{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


East West izveo u Poljskoj predstavu "Klasni neprijatelj"

F
28.5.2009. u 13:50
0
2
East West izveo u Poljskoj predstavu "Klasni neprijatelj"
0
East West izveo u Poljskoj predstavu "Klasni neprijatelj"
U punoj dvorani "Olimpijczyk" u Torunu sarajevski East West izveo je predstavu Nigela Williamsa "Klasni neprijatelj" u režiji Harisa Pašovića.
Predstava je simultano prevođena na tri jezika, poljski, engleski i ruski zbog velike zainteresiranosti kritičara i novinara koji su na festival u Poljskoj došli iz cijele Evrope, saopćio je East West.

Nakon predstave, u Teatru Wilama Horzycy, sjedištu festivala, održan je okrugli sto u povodu predstave "Klasni neprijatelj“, gdje su pored reditelja Harisa Pašovića i glumaca prisustvovali novinari i kritičari.

Haris Pašović je govorio o posljedicama koje je na generaciju koja je odrastala imao rat, velikim problemima mladih ljudi u BiH i njenom multikulturalnom bogatstvu.

"Klasni neprijatelj“ se još jednom našao u društvu najboljih evropskih teatara kao što su Volksbuehne, Berlin; Schauspielehuis, Cirih; Toonelgroup, Amsterdam; Teatar Praktika Moskva; Oskar Koršunovas Teatar, Vilnius; Narodno pozorište Mađarske, Budimpešta, i Teatr Polski, Wroclaw.

U "Klasnom neprijatelju" igraju: Amar Selimović, Maja Izatbegović, Irma Alimanović, Maja Zečo, Lidija Stevanović, Samir Karić, Kemal Čebo i Nusmir Muharemović. Koreografkinja predstave je Tamara Curić. Scenografi su Lada Maglajlić, Amir Vuk Zec i Omar Šelo. Kostimografi su grupa Kao Pao Shu. Muziku je komponirao Eric Bajramović. Dizajneri su Bojan Hadžihalilović i Goran Lizdek. Organizator je Oliver Jović, voditeljica kompanije je Sanela Brčić, a izvršni producent Ismar Hadžiabdić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: