{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Džepovi puni kamenja" ponovo u Sarajevskom ratnom teatru

15.10.2012. u 11:39
30
1
"Džepovi puni kamenja" ponovo u Sarajevskom ratnom teatru
30
"Džepovi puni kamenja" ponovo u Sarajevskom ratnom teatru
U utorak, 16. oktobra 2012. od 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra publika će imati priliku pogledati predstavu "Džepovi puni kamenja" u režiji Adija Hrustemovića i Igora Skvarice.
Predstava je svoju premijeru imala 7. septembra, prvu reprizu već 8. septembra 2012. godine, a na oba igranja dva mlada sarajevska glumca su oduševili publiku svojim transformacijama i vještinom igre. Ulaznice za ovu predstavu se mogu kupiti na blagajni teatra po cijeni od 5 KM, a penzioneri, studenti i učenici srednjih i osnovnih škola ulaznice mogu dobiti uz popust.

"Džepovi puni kamenja" su tragikomična priča o dvojici statista, Jacku i Charlieju, koji se upoznaju dok statiraju na velikom holivudskom filmu koji se snima u malom selu u Irskoj.

Masivna holivudska mašinerija nadvila se nad malom pokrajinom Kerry (Irska) kako bi snimili raskošni historijski spektakl "Mirna dolina", što siromašnom stanovništvu nudi mogućnost kratkoročnog zaposlenja u ulogama statista. Za stanovnike Kerryja, gdje je pedesetak godina ranije sniman i čuveni "Tihi čovjek" sa Johnom Wayneom, dolazak Hollywooda predstavlja nekoliko sedmica sigurnog posla i pristojne zarade, ali i brzo raspaljivanje snova i težnji lokalnih sanjara, prvenstveno Jacka Quinna, koji želi postati glumac, ali i vlasnika nedavno propale videoteke Charlieja Conlonea, koji se upoznaju na setu velikog epskog spektakla.

"Džepovi puni kamenja" su projekat dva mlada glumca koji na sve finansijske i organizacijske probleme u teatru odgovaraju teatrom.

Komedija u kojoj dva glumca igraju četrnaest muških i ženskih karaktera, koji se virtuozno transformišu tako da kad jedan sjedne niko ne garantuje da će ustati kao ista osoba.

U trenutku očigledno smiješna, u sljedećem ironična i satirična, a u nastavku gorka i dirljiva – predstava koja je namijenjena publici željnoj glumačke zaigranosti i odlaska iz pozorišta sa dubokim osjećanjem nade i optimizma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: