Mostar
0

"Džepni fest 2010." 12. i 13 augusta

FENA
U organizaciji Udruženja "Hrvatsko društvo za promicanje kulture i umjetnosti - Proljeće" u Mostaru će se 12. i 13. augusta održati festival "Džepni fest 2010.", saopćeno je iz tog udruženja.

Festival će biti održan u dvorištu nekadašnje univerzitetske biblioteke u Ulici Nikole Šubića Zrinjskog s početkom u 20 sati.

Udruženje "Hrvatsko duštvo za promicanje kulture i umjetnosti -Proljeće" pobrinulo se, kako su naveli, da i ove godine kreativnost i talenat dođu do izražaja u punom svjetlu i to radovima načinjenim isključivo mobilnim telefonom. Pobjednici će se, kako je istaknuto, birati u četiri kategorije: kratki film, fotografija, SMS i crteži (finger painting).

"Mobilni telefoni su uvijek uz nas. Mnogi ljudi zabilježe zanimljive fotografije u najmanje očekivanim trenucima, stoga je ovo idealan festival za slavljenje takvih trenutaka. Također, filmovi snimljeni mobilnim telefonom izvrstan su način za izražavanje talenta u pokretnim slikama, a mnogi su otkrili svoj pjesnički talent pišući upravo SMS poruke. Članovi žirija u zasebnim kategorijama ugledni su fotografi, književnici umjetnici i video producenti koji će se, također, publici obratiti uživo ili preko video konferencijskog poziva", izjavio je organizator festivala i predsjednik udruženja Josip Zelenika.

U dvije večeri, osim samih projekcija i izložbi, festival će ponuditi i svirku mladih i nešto ozbiljnijih lokalnih bendova: KUD Kezon, Astra, Situacija E, Spring, Berette, Session band, Laxativ, Sataraš, a za zatvaranje festivala je najavljen nastup grupe Zoster.