{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dvodnevni seminar "Humana reprodukcija danas“

F
11.7.2008. u 12:06
0
0
Dvodnevni seminar "Humana reprodukcija danas“
0
Dvodnevni seminar "Humana reprodukcija danas“
Više od 150 medicinskih stručnjaka iz oblasti liječenja neplodnosti, ginekologije i perinatologije s prostora bivše Jugoslavije učestvovat će u radu seminara „Humana reprodukcija danas“ koji će u subotu i nedjelju biti održan u Gradačcu, gradu u kome je uspješno izvršena prva samostalna vještačka oplodnja u BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Organizator simpozija je PZU Poliklinika za liječenje neplodnosti, ginekologiju i perinatologiju Gradačac.

Zvanično otvaranje Poliklinike za liječenje neplodnosti, ginekologiju i perinatologiju Gradačac planirano je za subotu 12. jula u Sajamskom centru Skenderija, gdje će biti organiziran pres-centar u kojem će novinari imati potrebne informacije, pristup internetu i mogućnost korištenja kompjutera.

Kako saopćava Bosanska medijska grupa Tuzla, Gradačac je početkom 2008. godine krupnim koracima zakoračio u budućnost: na Poliklinici za neplodnost, ginekologiju i perinatologiju 12. februara je, uz korištenje najmodernijih svjetskih tehnoloških i znanstvenih dostignuća, samostalno začeta prva beba iz «epruvete» u BiH.

Iako je od 1978. godine kada je rođena Luisa Brown, prva beba začeta vantjelesnom oplodnjom, rođeno više od tri i po miliona djece iz «epruvete» širom svijeta, na bh. prostoru je liječenje neplodnosti na taj način bilo nedostižno sve donedavno. Potrebe građana Bosne i Hercegovine rješavane su djelomično u Ljubljani, Beogradu ili Zagrebu, na tamošnjim državnim ili privatnim klinikama, dok u razvoj vantjelesne oplodnje u državnom medicinskom sektoru u BiH još nije učinjeno dovoljno da bi se mogao uspostaviti ozbiljan centar za liječenje neplodnosti.

Statistike govore da svaki sedmi bračni par ima probleme te vrste.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: