{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dvije predstave hrvatskih umjetnika

F
FENA
22.10.2008. u 13:57
0
1
Dvije predstave hrvatskih umjetnika
0
Dvije predstave hrvatskih umjetnika
U okviru programa Mittel Europe Internacionalnog teatarskog festivala MESS sutra će se predstaviti hrvatski umjetnici s dvije predstave.
Komad "Pir malograđanina", koji je prema tekstu Bertolda Brechta režirao Paolo Magelli ansambl Pučkog otvorenog učilišta iz Velike Gorice izvest će na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u 19.30 sati.

U komadu se stanje bračne i uopće međuljudske idile dovodi u paralelu s kompetencijama Haškog suda kada je u pitanju procesuiranje ratnih zločina. Stalno se tvrdi da nikakvih krivaca za stanje užasa zapravo nema. Propituje se i opća pomračina ljudskog dostojanstva u Hrvatskoj konkretno, uz izostanak javne kritike.

U Kamernom teatru 55 u 22.00 sata hrvatska će ekipa teatra "Bacači sijenki" izvesti zadnji dio trilogije "Process in progress – process_grad 03". Režiju, koncept i dramaturgiju potpisuje Boris Bakal.

Trilogija je inspirirana Kafkinim "Procesom", a prethodno su na MESS-u izvedena dva prva dijela.

Na festivalskom programu za 23. oktobar su i dvije reprizne izvedbe - "Čudovišta i čuda: povijest kastrata" koja će u izvedbi meksičkih umjetnika biti odigrana u Domu mladih u 22.00 sata, te "Gospođica Julija" u bh.-hrvatskoj koprodukciji, koju će publika u 20.00 sati moći pogledati u Stolariji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: