U 18 i 20 sati
279

Dva posljednja igranja mjuzikla "Annie" 29. juna u Narodnom pozorištu Sarajevo

E. LJ.
U subotu, 29. juna, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo će u 18 i 20 sati biti izvedena dva posljednja igranja mjuzikla "Annie" za sve generacije.

"I nakon četiri godine 'Annie' je jednako tražena predstava u Narodnom pozorištu u Sarajevu, čemu u prilog ide činjenica da je prvo igranje u 18 sati već rasprodato, a da za drugo igranje ima još malo karata", kazala je muzička rediteljica predstave Alma Ferović Fazlić.

Naglasila je kako je najvažnija misija ovih igranja humanitarnog karaktera, jer ovom predstavom koja govori o sirotištu i životu djece bez roditeljskog staranja žele skrenuti pažnju na veoma loše uvjete u kojima žive i djeca u BiH.

Dodala je kako će se na predstojeća dva igranja mjuzikla, baš kao i na svim prethodnim, u prodaji naći slikovnice "Bajka o mjesecu" koje je ilustrirao slikar Tarik Berber, kao i reprodukcije slika koje se nalaze u slikovnici te oficijelni plakati mjuzikla "Annie". Sav prikupljeni novac od prodaje bit će doniran Centru za djecu bez roditeljskog staranja "Duga" iz Kulen Vakufa.

Kreativni i glumački tim mjuzikla obje predstave izvode i u znak sjećanja na osnivača i prvog direktora Centra Duga Admira Lješčanina koji je ostavio veliki trag kao istinski borac za bolji život dece u centru Duga.

U mjuziklu "Annie" koji je režirao Riad Ljutović, u subotu će se na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo igrati oko 50 aktera među kojima su i djeca uzrasta od 3 do 14 godina, kao i profesionalni glumci i solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo.

Karte po cijenama od 10, 15 i 20 KM mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo u terminima od 9:30 do 11:30 sati, kao i u popodnevnim satima od 15:30 do 19:30 sati svakim radnim danom, kao i na dan igranja.